Tierney (Arsenal) staat 3 maanden aan de kant met schouderblessure

    Kieran Tierney heeft afgelopen maandag tegen West Ham United een ontwrichtte schouder opgelopen. De Schot mist niet alleen 3 maanden bij Arsenal, maar mogelijk ook de play-offs voor EK tegen Israël.

    Arsenal betaalde afgelopen zomer 30 miljoen euro aan Celtic voor Kieran Tierney, maar veel plezier aan zijn overstap beleefde de Schotse linksachter nog niet. In de Premier League stond hij nog maar 3 keer in de basis en tijdens zijn laatste basisplaats, afgelopen maandag tegen West Ham, moest hij geblesseerd het veld verlaten.

     

    Tierney heeft zijn schouder ontwricht en wordt volgende week geopereerd. Zijn revalidatie duurt 3 maanden. Dat betekent dat zijn deelname aan de barrages voor Euro 2020 in het gedrang komt. Schotland speelt op 26 maart in Hampden Park tegen Israël.