Lakers smeren James' ex-ploeg Heat 1e thuisverlies aan, Harden on fire

  Bam Adebayo van de Heat verschalkt de reuzen LeBron James en Anthony Davis van de Lakers.

  De LA Lakers hebben gisteren nog maar eens hun suprematie dit seizoen bevestigd op het veld van Miami. De Lakers, nummer 1 in de Western Conference, smeerden de Heat hun eerste thuisnederlaag aan: 110-113. LeBron James (ex-Miami) moest de vedetterol aan Anthony Davis laten.

  In een play-offduel avant la lettre gaf James zelf toe dat hij zich niet in zijn sas voelde en dat hij zijn ploegmaats nodig had. Zo kwam hij alsnog aan 28 punten, 12 assists en 9 rebounds, uitstekende cijfers voor iemand die zich niet zo goed voelt.

   

  "Dit was zoals een bokskamp tussen zwaargewichten", vergeleek James het duel met de bokskampen tussen Mohammed Ali en George Foreman. "De twee teams hebben een fysiek spel en spelen heel goed dit seizoen."

   

  Met Miami won James de NBA-titel in 2012 en 2013. "Mijn maats vertelden dat ik mezelf moest zijn en gewoon moest basketballen." Zo konden de Lakers een achterstand bij de rust omdraaien in een zesde opeenvolgende overwinning. De Heat verloren een eerste keer in 11 thuiswedstrijden en staan derde in de Eastern Conference.

   

  Met 33 punten en 10 rebounds hield Davis het leeuwendeel van de kansen van de bezoekers gaaf. Bij de Heat kwam Jimmy Butler tot 23 punten. Op het eind miste de thuisploeg tot 2 keer toe de mogelijkheid om de match nog een andere uitkomst te geven.

  LeBron James en Anthony Davis.

  Harden maakt Orlando in met 54 punten

  In Orlando smeerde Houston de Magic een stevig 107-130-verlies aan. Orlando had nochtans 4 keer op een rij gewonnen. Maar het maakte de foute keuze door individuele mandekking toe te passen om James Harden te proberen afstoppen. Resultaat: de vedette van de Rockets maakte 54 punten.

   

  Het was al Hardens 5e match dit seizoen met meer dan 50 punten, zoveel als alle andere NBA-spelers samen. Twee dagen geleden had Harden er nog 55 tegen Cleveland.