Jesse Vandenbulcke meets Nadal en Froome op Mallorca: "Kwartiertje gebabbeld"

  Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke heeft een vruchtbare stage in Mallorca achter de rug. Want die leverde meer op dan enkel trainingsarbeid. De renster van Lotto-Soudal liep er 2 wereldtoppers tegen het lijf. "Rafael Nadal en Chris Froome zijn heel vriendelijk", vertelde ze aan onze redactie.

  De 23-jarige Vandenbulcke trok op stage met haar nieuwe ploeg, Lotto-Soudal Ladies. En die stage vond plaats in de Rafa Nadal Academy op Mallorca. Dan bestaat de kans natuurlijk dat de Spaanse toptennisser daar in het tussenseizoen ook vertoeft. En zo geschiedde. 

   

  Vandenbulcke: "Julie Van de Velde en ik moesten 2 keer een krachtsessie doen in de fitnesszaal. En telkens was Rafael Nadal daar toevallig ook aan het trainen. De eerste keer zat hij op 2 meter van ons. We vonden het wat raar om een foto vragen, we wilden hem niet storen."

   

  "Maar de tweede keer dat ik hem zag, ben ik toch maar met hem op de foto gegaan. Nadal was heel vriendelijk. Hij deed de krachtsessie als opwarming, want daarna tapete hij zijn vingers in om naar het tennisveld te gaan. Julie was wel wat jaloers, want ze was er niet op het moment dat ik de foto maakte."

  "Met Froome gebabbeld over koers en kinderen"

  Niet alleen de vrouwen van Lotto zoeken de warmte op van Mallorca om het seizoen voor te bereiden. "In de luchthaven van Mallorca riepen ze plots om dat de mensen die een tussenvlucht naar Madrid moesten nemen, mochten aanschuiven. Ik stond in de rij en zag dat Chris Froome op 2 meter van mij stond."

   

  "Ik twijfelde om hem aan te spreken, maar ik waagde het toch. Ik heb uiteindelijk een kwartier met hem gebabbeld. Over de koers, maar ook over kinderen. Het feit dat we allebei ouder zijn, maakte het gesprek gemakkelijker. Froome is een heel vriendelijke man."

  Vandenbulcke debuteerde in 2015 als prof bij Lotto-Soudal Ladies, na 2016 hield ze het om gezondheidsredenen voor bekeken. In 2019 - ze was ondertussen ook moeder geworden van Fabian (genoemd naar Fabian Cancellara) - maakte ze haar comeback in het profpeloton. Voor Doltcini-Van Eyck won ze in Gent de Belgische titel. Haar goeie prestaties leverden haar een terugkeer naar Lotto-Soudal Ladies op.

  Foto's op stage in Mallorca: