Tenniscoach Fissette begeleidt ex-nummer 1 Osaka

  Osaka verdedigt haar titel in Melbourne.

  Naomi Osaka (WTA-3) is de nieuwe poulain van Wim Fissette. De Belgische tenniscoach moet de winnares van de US Open en de Australian Open aan een stabiel 2020 helpen.

  Wim Fissette heeft al heel wat toppers onder zijn hoede gehad. Onder meer Kim Clijsters, Simona Halep, Angelique Kerber en Victoria Azarenka werkten al samen met de Belgische tenniscoach.

   

  Naomi Osaka is de volgende vrouw die een beroep doet op de expertise van Fissette. De Japanse won de US Open in 2018 en de Australian Open in 2019, maar heeft voor de rest een wisselvallig 2019 achter de rug.

   

  "Ik werd enkele weken geleden gecontacteerd door de entourage van Osaka", legt Fissette uit, die toen nog samenwerkte met Azarenka. "Ik heb er meteen met Vika over gesproken en aangezien haar toekomst onzeker is door privéproblemen, heb ik het aanbod aanvaard."

   

  "Dit is momenteel de best mogelijke job in het vrouwentennis. Osaka is een zeer interessante speelster. Ze is jong en er wacht haar een zeer mooie toekomst. Ze is vrij introvert, maar zeer intelligent. Ik ben verheugd met deze kans en zal er alles aan doen om er een vruchtbare samenwerking van te maken."