Geen beterschap voor Nicky Degrendele in Australië

  Nicky Degrendele komt maar niet op dreef dit seizoen in de sprint en de keirin.

  Nicky Degrendele blijft op zoek naar de goeie vorm en goede resultaten. Net als in de voorbije wereldbekers ging de 23-jarige Belgische er al vroeg uit in de sprint in Brisbane, in Australië. De 1/16e finales waren haar eindstation. 

  Het sprintonderdeel in Brisbane was voor Degrendele bijna een exacte kopie van dat van Cambridge, in Nieuw-Zeeland, vorige week. Toen ging ze er ook bij de beste 32 uit.

   

  Met een 25e plaats op 36 deelnemers in de tijdrit over 200 meter slaagde ze erin zich te kwalificeren voor de rest van het sprinttoernooi, maar daarna ging het meteen mis in de 1/16e finales. Net als vorige week was de Nieuw-Zeelandse Natasha Hansen te sterk.

   

  Zondag komt Degrendele, de enige Belgische baanwielrenster in Brisbane, ook nog aan de start van het keirinonderdeel. Ze is voormalig wereldkampioene in die discipline, maar dit seizoen lukt het daar ook maar niet.