Bayern wuift voorstel Europese superliga weg: "Helemaal niet geïnteresseerd"

  Het voorstel voor een Europese Super League is de laatste tijd weer actueel. Real-voorzitter Florentino Perez gooide het vorige week opnieuw op tafel, maar niet alle Europese topclubs staan ervoor te springen. Herbert Hainer, voorzitter van Bayern München, heeft er alvast geen oren naar.

  Real Madrid-voorzitter Florentino Perez bracht afgelopen week een voorstel uit om een soort van Europese superliga te creëren. Die zou de huidige Champions League vervangen en zou kunnen bestaan uit twee divisies van elk twintig ploegen uit de grote Europese competities (Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk) aangevuld met de meest interessante teams uit andere competities, zoals Ajax en FC Porto.

   

  Het voorstel werd alvast massaal verworpen door de European Club Association (ECA). Het project zou immers de nationale competities bedreigen. Volgens de New York Times wordt het idee van Perez ook ondersteund door FIFA-baas Gianni Infantino.

   

  Ook vanuit Beierse hoek moet Perez niet rekenen op steun, want Herbert Hainer, de opvolger van Uli Hoeness als voorzitter van Bayern München sprak gisteren in een interview met een Duitse krant klare taal: "Wij zijn helemaal niet geïnteresseerd."

   

  "Wij houden vast aan de Bundesliga, daar bestaat geen discussie over. We willen met Bayern natuurlijk internationaal succes behalen, maar daarvoor dient de Champions League, een competitie met een naar mijn mening uitstekend format."   

   

  Bayern München won de Champions League, en haar voorloper Europacup I, in totaal vijf keer. "Het doel is natuurlijk opnieuw die competitie te winnen", vervolgde de oud-baas van Adidas. "De finale van 2022 gaat door in München. Dan zouden we natuurlijk graag winnen, maar de eerdere edities staan ook op ons verlanglijstje." De laatste Champions League-titel van de Rekordmeister dateert van 2013.

  Het thema van een Europese superliga die alle Europese topclubs zou samenbrengen in een nieuwe topcompetitie is de laatste tijd terug actueel. In de 1/8-finales van de Champions League zitten dit jaar enkel clubs uit de G5-competities. 

   

  Filip Joos liet eerder deze week ook al zijn licht schijnen over het idee van een Europese superliga en had een duidelijke boodschap voor de kleinere clubs: "Laat ze doen".  Ook sporteconoom Trudo Dejonghe liet gisteren in gesprek met Sporza optekenen dat het voor de kleinere clubs een verloren strijd is.

   

  Lees ook: