Wietse Bosmans zet eenmansploeg op poten: "Wil mezelf in de kijker rijden"

  Bosmans rijdt zondag voor het eerst in zijn nieuw tenue.

  Wietse Bosmans heeft vandaag officieel zijn eenmansploeg SpotIT-Isorex voorgesteld. In Overijse zal hij dit weekend voor het eerst in het shirt van zijn nieuwe team aan de start staan. "Vanaf nu zal ik weer vaker in de Belgische crossen te zien zijn", zegt Bosmans.

  De 27-jarige Wietse Bosmans is een generatiegenoot van Lars van der Haar, Corné van Kessel en Tim Merlier. Bij de jeugd stapelde hij de zeges op. Maar bij de profs kwam de crosser nog niet tot onbolstering, onder meer door de ziekte van Lyme.

   

  Vorig seizoen was Bosmans nog ploegmaat van Merlier bij Creafin, maar daar werd zijn contract niet verlengd. De veldrijder startte een zoektocht naar sponsors.

   

  Met de hulp van Wies Jaspers, baas van een marketingbureau, heeft Bosmans nu een eenmansploeg kunnen oprichten. "Tijdens zijn carrière heb ik Wietse altijd zien vechten en dat bewonder ik heel erg aan hem”, zegt Jaspers. ”Daarom zette ik mijn schouders onder dit project, want zo’n talent mag absoluut niet verloren gaan.”

   

  De eenmansploeg heet SpotIT-Isorex. Bosmans zal zondag in Overijse voor het eerst te bewonderen zijn in zijn nieuwe outfit. 

   

  "Ik wil heel graag Wies Jaspers bedanken, want zonder hem hadden we dit nooit klaargespeeld", reageert een opgeluchte Bosmans. "Dit geeft mij enorm veel moreel om de rest van het seizoen ambitieus aan te vatten."

   

  "Vanaf nu zal ik vaker te zien zijn in België, omdat ik nu dicht bij de top 50 van de UCI-ranking sta. Daardoor hoef ik niet langer heel Europa meer af te schuimen. Ik hoop mij de komende weken ook al in de kijker te rijden in mijn nieuwe trui om mijn nieuwe sponsors te bedanken.”