Vandalen proberen voeten van standbeeld Ibrahimovic af te zagen

  Op dit beeld zijn de zaagsporen bij de enkels en de tenen duidelijk zichtbaar.

  Het standbeeld van Zlatan Ibrahimovic was gisteren opnieuw het mikpunt van vandalisme. Heethoofden hebben geprobeerd de voeten van het standbeeld af te zagen en plaatsten een touw rond de nek. Eerder werd het standbeeld ook al in brand gestoken, dat was toen het werk van boze Malmö-fans. 

  Op foto's zijn de zaagsporen duidelijk te zien: vandalen hebben geprobeerd de voeten van het standbeeld van Ibrahimovic weg te zagen. Omdat het standbeeld door die toetakeling zou kunnen omvallen, heeft de politie er uit voorzorg een hek rond geplaatst. De heethoofden hingen ook nog een touw rond de nek.

   

  Het is al de 3e keer dat het standbeeld van Ibrahimovic geviseerd wordt. Eind vorige maand werd het al "versierd" met een vuilzak en een wc-bril. Niet veel later gingen de heethoofden nog een stap verder en staken ze het beeld in brand.

   

  Dat was toen het werk van boze supporters van de Zweedse eersteklasser Malmö, de club waar Ibrahimovic zijn carrière begon. De fans lijken het maar niet te kunnen verkroppen dat Ibrahimovic mede-eigenaar is geworden bij rivaal Hammarby