Casse hoeft niet te kampen om goud weg te graaien op Judo Masters in China

  Matthias Casse (archief) kreeg geen achtste kamp tegen Muki.

  Matthias Casse (IJF 2) heeft het goud veroverd bij de klasse tot 81 kg op de Judo Masters in het Chinese Qingdao. De vicewereldkampioen haalde verdienstelijk de finale, maar hoefde dan niet meer in actie te komen door een blessure bij wereldkampioen Sagi Muki (IJF 1).

  Matthias Casse won zijn eerste kampen op zijn vertrouwde manier: de tegenstander afmatten tot de verlengingen en dan genadeloos toeslaan. Zo won de vicewereldkampioen zijn eerste kamp tegen de Bulgaar Ivaylo Ivanov (IJF 11) met een waza-ari in de golden score.

   

  Ook tegen de Zuid-Koreaan Sungho Lee (IJF 34) pakte hij uit met dat beproefde recept. In zijn kwartfinale maakte Casse het één minuut voor tijd al af met waza-ari tegen de Oezbeek Kamoliddin Rasulov (IJF 33), maar in de halve finale tegen de Duitser Dominic Ressel (IJF 6) viel hij terug op zijn gewone patroon. Na 5 minuten in de golden score  leverde een ippon hem een plekje op in de finale.

   

  Dat moest een heruitgave van de WK-finale van eind augustus in Tokio worden: voor de achtste keer in anderhalf jaar zou Casse het opnemen tegen wereldkampioen Sagi Muki (IJF 1). Maar de Israëlische nummer 1 van de wereld had zich in zijn halve finale geblesseerd aan zijn ribben en gaf verstek voor de finale. Casse kreeg het goud zo in de schoot geworpen.