Vercauteren over open brief: "Sta er 100% achter, situatie blijft onveranderd"

  Frank Vercauteren wilde op de persconferentie niet veel kwijt over de open brief van zijn club.

  Anderlecht begint in Luik tegen Standard aan een loodzwaar luik in de competitie. Maar op dit moment gaat het toch vooral over de open brief die Anderlecht gisteren op sociale media verspreidde. Coach Vercauteren ondertekende die brief, maar houdt verder de lippen op elkaar. "Als ik mijn mening geef, wordt die niet altijd goed ontvangen."

  "De brief neemt geen druk weg"

  Uiteraard was op de persconferentie met Frank Vercauteren de open brief van Anderlecht voer voor gesprekstof. Al wilde Vercauteren er niet veel over kwijt. Wanneer een journalist hem vraagt of de druk door de brief wat is weggenomen, reageert de hoofdcoach van paars-wit lichtjes geprikkeld.

   

  "Ik ga dat meteen wegwuiven", zegt Vercauteren. "We zitten hier niet om het over de brief te hebben, maar over de wedstrijd. Maar goed, door die brief is de druk niet weggenomen, neen. Op Anderlecht moet er druk zijn en de spelers moeten die kunnen omzetten in positieve energie. Dat heb ik altijd gezegd. Het is niet dat de situatie nu ineens anders is. Die blijft hetzelfde."

   

  Wat later komt de brief nog een tweede keer ter sprake.

   

  "Ik sta er 100% achter, anders zou ik die brief niet ondertekenen. Dat is een deel van het teamwork. Ik wist hoe het zat voor ik naar hier kwam. Het verandert voor mij niks. Ik wil er verder geen commentaar op geven, maar ik ga er wel iets aan doen."

   

  "Jullie weten al een paar jaar dat ik mijn mening nooit geef. Als ik dat deed, werd die niet altijd goed ontvangen. Ik heb wel degelijk een mening, maar die blijft bij mij."

  Ik wist hoe het zat voor ik naar hier kwam, dus er verandert niets.

  Frank Vercauteren - Trainer Anderlecht

  Andere thema's die Vercauteren aansneed voor de match op Sclessin:

  Over de match: De kloof tussen Standard en Anderlecht bedraagt op dit moment liefst 12 punten. Doet dat pijn? "We zouden het liever anders zien, maar het is natuurlijk de realiteit. We zullen zien waar het schip strandt, maar de eindrangschikking zal belangrijk zijn. Het is duidelijk dat we bepaalde ambities hebben. Mathematisch is Play-off 1 nog mogelijk, maar we bekijken het match per match. Het is altijd belangrijk om te winnen, niet alleen nu tegen Standard. Het wordt speciaal, maar niet meer dan andere matchen."

  Over de blessures in zijn ploeg: "Vincent Kompany en Nacer Chadli hebben vandaag grotendeels meegetraind, maar gecontroleerd. We weten vandaag nog niet of ze dit weekend in actie kunnen komen. We moeten geen risico's nemen met hen, anders zijn we ze nog veel langer kwijt. Het herstel van de blessure van Kompany gaat wel sneller dan verwacht.  We hebben hem vandaag wel een klein beetje moeten afremmen."