Ga naar de inhoud

Voor het eerst alleen teams uit G5-landen in 1/8e finales Champions League

 do 12 december 2019 08:31
De loting voor de Champions League vindt maandag plaats.
De loting voor de Champions League vindt maandag plaats.

De G5-landen Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje delen de lakens uit in Europa. Dat is eens te meer gebleken in de Champions League, waarin voor het eerst alleen maar teams uit G5-landen in de 1/8e finales staan.

Vorig seizoen kon met Ajax nog een club uit een kleinere competitie schitteren in de Champions League, maar nu zijn er dus voor het eerst geen vertegenwoordigers uit de "kleinere" landen bij de laatste 16 in de Champions League.

 

Vier Engelse en vier Spaanse clubs gaan maandag de bokaal in voor de loting van de 1/8e finales. Duitsland en Italië leveren elk drie clubs, terwijl er met Lyon en PSG ook nog twee Franse clubs bij zijn.

 

In de 1/8e finales mogen de reekshoofden de terugwedstrijd voor eigen volk spelen. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar pas in de kwartfinales tegenkomen. Dat betekent dat een clash tussen pakweg Barcelona en Real Madrid maandag niet mogelijk is bij de loting.

Reekshoofden Niet-reekshoofden
Barcelona (Spa) Atalanta (Ita)
Bayern München (Dui) Atletico (Spa)
Juventus (Ita) Chelsea (Eng)
Leipzig (Dui) Dortmund (Dui)
Liverpool (Eng) Lyon (Fra)
Manchester City (Eng) Napoli (Ita)
PSG (Fra) Real Madrid (Spa)
Valencia (Spa) Tottenham (Eng)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.