Seppe Smits en Loranne Smans missen finale in WB Big Air in Peking

    Seppe Smits (archief).

    Het voorbije weekend bleven ze weg van de snowboardpiste in Antwerpen om zich te sparen voor de wereldbekermanche Big Air in Peking. Ze zijn er allebei evenwel niet in geslaagd om de kwalificatie te overleven in China.

    Smits werd in de tweede en laatste kwalificatiereeks vijftiende op 24 deelnemers. Na 3 runs had hij 82,50 punten achter zijn naam. Alleen de top 5 per reeks stootte door naar de finale. De Zweed Sven Thorgren noteerde met 180,50 punten het beste resultaat in de kwalificaties. Smits eindigde op de 31e plaats (op 49).

     

    Bij de vrouwen stond Loranne Smans aan de start. Ook zij raakte in de Chinese hoofdstad niet door de kwalificaties. Met 112 punten eindigde Smans als 16e (op 26). Alleen de top acht veroverde een finaleticket. De Japanse Kokomo Murase haalde met 173 punten het hoogste kwalificatieresultaat.