Jelte Maan na stunt: "Dit gaan mensen van Maaseik heel lang onthouden"

  De Maaseik-spelers bedanken hun publiek, aanvoerder Jelte Maan (r) op kop.

  Maaseik heeft voor een stuntzege gezorgd tegen de absolute volleybalgrootmacht Kazan. De Russische club won de voorbije 5 jaar 4 keer de Champions League, maar Maaseik zette de Russen weg na een fenomenale remonte. Spelers en publiek waren door het dolle heen: "Dit gaan mensen heel lang onthouden", glunderde aanvoerder Jelte Maan.

  Maan: "Genieten, maar ook lessen trekken"

  Meteen na afloop was het voor sommigen bij Maaseik maar moeilijk te geloven wat ze net gepresteerd hadden. Nog nooit had een Belgische ploeg een Russiche geklopt, laat staan Kazan, het Real Madrid van het volleybal.

   

  "Ik heb in verschillende uitersten gezeten", zegt aanvoerder Jelte Maan. "Pure frustratie in de eerste 2 sets, omdat we tegen een Kazan spelen dat zijn niveau niet haalt, maar wij deden dat ook niet. Daarna hebben we een manier gevonden om het team te laten spelen en zeker in de laatste 2 sets was het interessant."

   

  "Kazan kwam naar hier om niet te verliezen. Ze starten eigenlijk met hun beste team. Ze kunnen dan allerlei excuses aanhalen, zoals de lange reis, maar ik weet uit ervaring dat je dan eigenlijk op je best speelt. Dus dat geloof ik niet. Vanaf set 3 hadden we een enorm goeie servicedruk en begonnen we ballen te scoren."

   

  Kon de Nederlander er op het veld van genieten? "Je geniet van hoe bepaalde dingen lopen en hoe je speelt. Maar je geniet ook omdat - het is een cliché - je in een bepaalde flow zit. Die krijg je niet zo heel vaak, maar die had ik vandaag."

   

  Maan beseft dat dit een match is voor de geschiedenis: "Dit gaan mensen - en wij ook - heel lang onthouden. Maar we moeten dit niet alleen onthouden, we moeten ook lessen trekken waarom het de eerste 2 sets niet draaide en de laatste 3 wel."

   

  "Want we staan over 2 dagen in Menen te spelen, dan moeten we naar Polen en krijgen we Aalst thuis. En dan pas hebben we tijd om er even van te genieten.'

  Simon Peeters: "Ongelooflijk dat we het nog geflikt hebben"

  Bij Simon Peeters was er na de laatste bal ook nog niet meteen het besef: "We staan 0-2 achter tegen Kazan, wat eigenlijk een normale score is. Toen kwam er misschien wat comfort in ons spel, omdat we niets te verliezen hebben. Het is ongelooflijk dat we dit nog hebben geflikt."


  Peeters speelde een belangrijke rol als invaller. Hij maakte bijna geen fouten: "Al maakte ik er toch nog een paar die eruit mogen. Ik probeer gewoon sfeer te brengen en Jelte wordt gewoon gek en maakt alle punten. Het is een supergevoel."

   

  "Het was voor mij toch even slikken om al die grote namen hier de avond voordien in onze zaal te zien trainen. Om tegen die toppers te mogen spelen, was al prachtig, maar om er dan ook nog van te winnen is echt een droom."

  Kijk naar een ruim verslag van Maaseik-Kazan:

  Bekijk de 5e set en de ontknopingen in de 4 andere:

  Kazan wint set 1

  En verdubbelt zijn voorsprong

  Maaseik staat op in set 3

  Sleept een tiebreak uit de brand

  En maakt het af na een zinderende tiebreak

  Meer reacties van Maaseik zelf: