Circusschot! NBA-speler Embiid gooit bal over schouder in de ring

  Joel Embiid viert zijn knappe korf: "Als ik me amuseer, winnen we."

  Voor een NBA-speler als Joel Embiid trekken de Amerikanen met plezier naar de basketbalarena. Vannacht liet hij nog een keer zien waarom. Zonder te kijken gooide de center van de 76ers de bal in de ring.

  Philadelphia kreeg Denver over de vloer en won met 97-92. Joel Embiid was goed voor 22 punten en amuseerde zich weer kostelijk. Op het einde van het 3e kwart scoorde hij met een circusschot, de 25-jarige center gooide de bal achterwaarts over zijn schouder in de korf. 

   

  "Ik moet nu eenmaal mezelf zijn", sprak Embiid achteraf. "En als ik me amuseer, dan winnen we."

   

  Klopt, want Philadelphia doet het prima dit seizoen. In eigen huis zijn de 76ers nog ongeslagen. Tegen de Denver Nuggets boekten ze hun 13e zege op een rij in het Wells Fargo Center.

   

  Enkel in het seizoen 1966-1967 presteerde Philadelphia nog beter. Met topscorer Wilt Chamberlain op het parket boekten de 76ers maar liefst 22 zeges op een rij in eigen huis.

  Het circusschot van Embiid:

  Atlanta-speler juicht te vroeg

  De 21-jarige speler Trae Young heeft zich niet populair gemaakt in Miami. Wanneer zijn team Atlanta een minuut voor tijd met 6 punten leidt, gebaart hij dat het voorbij is voor de Heat. "It's over", zwaait Young met zijn armen.

   

  Mispoes, Miami dwingt verlengingen af en wint nog met 14 punten verschil: 135-121.

   

  Het was al de 3e keer op een rij dat Atlanta verloor van Miami. Young stapte wel van het parket met 21 punten en 9 assists.

  NBA-uitslagen dinsdagnacht:

  • Charlotte - Washington 114-107
  • Philadelphia - Denver 97-92
  • Miami - Atlanta 135-121 (n.v.)
  • Portland - New York 115-87