Napoli ontslaat Ancelotti na zege tegen Genk, om plaats te maken voor Gattuso?

  Mertens moet afscheid nemen van Ancelotti.

  Carlo Ancelotti (60) is niet langer trainer van Napoli. Na de 4-0-zege tegen Genk in de Champions League maakte de Italiaanse club bekend dat het de samenwerking stopzet met Ancelotti. Volgt Gattuso (ex-Milan) hem op?

  De positie van Carlo Ancelotti stond al een tijdje onder druk. In de Serie A bakt Napoli er dit seizoen weinig van: het staat daar op een teleurstellende 7e plaats. In zijn laatste 7 competitieduels kon Napoli zelfs geen enkele keer winnen.

   

  In de Champions League veroverde Napoli gisteravond wel een ticket voor de volgende ronde, na een 4-0-zege tegen Genk. Kort na de overwinning toonde Ancelotti zich nog strijdbaar. "Ik heb nog nooit in mijn carrière zelf ontslag genomen en dat zal ik ook nooit doen", benadrukte hij.

   

  Zo'n 3 uur later volgde de clubmededeling: "Napoli heeft besloten om de benoeming van de heer Carlo Ancelotti als coach van het eerste elftal stop te zetten. Dat gebeurde in alle vriendschap, achting en wederzijds respect tusen de club, zijn voorzitter en de trainer."

   

  Ancelotti stond sinds vorig seizoen aan het roer bij Napoli. De 60-jarige Italiaan leidde Dries Mertens en co toen naar de 2e plaats in de Serie A.

  Neemt de ex-coach van Milan over?

  Een opvolger voor Carlo Ancelotti is er nog niet in Napels, al meent de Italiaanse pers wel te weten dat sterke man De Laurentiis al een akkoord sloot met Gennaro Gattuso (41). De voormalige middenvelder en wereldkampioen met Italië in 2006 stapte eind vorig seizoen zelf op bij Milan.

  Volgens de gespecialiseerde pers komt Gennaro Gattuso naar Napels.