Flinke bonus voor wie twee nine-darters gooit op WK (maar dat kon nog niemand)

  Het WK darts gaat vrijdag van start.

  Op het WK darts in de PDC-bond is er een bonus van bijna 120.000 euro te verdienen voor wie twee nine-darters kan gooien. Dat is iets waar tot nog toe geen enkele darter in geslaagd is.

  Bij een nine-darter gooit een speler van 501 tot 0 met 9 pijltjes. Raymond van Barneveld en Adrian Lewis gooiden al twee keer een nine-darter op het WK, maar niet in hetzelfde jaar. Vijf andere spelers voerden het kunststukje één keer op op een WK: Dean Winstanley, Terry Jenkins, Kyle Anderson, Gary Anderson en Michael van Gerwen.

   

  Phil Taylor is de enige die twee perfecte legs gooide in een televisietoernooi. Dat deed hij in 2010 in de Premier League, bovendien in één match (de finale). Maar twee nine-darters op een en hetzelfde WK, dat deed nog niemand. Dit seizoen werden er al 47 nine-darters gegooid, een record.

   

  "Het niveau wordt hoger en hoger. Het WK is het beste platform om het beste in de spelers naar boven te halen, vandaar deze extra motivatie om geschiedenis te schrijven", zegt dartsbaas Barry Hearn over de premie van zo'n 120.000 euro. Als twee spelers of meer spelers een nine-darter gooien, moet de geldprijs gedeeld worden.