Russische premier Medvedev: "Anti-Russische hysterie is chronisch geworden"

  Medvedev en Poetin tijdens het WK voetbal in Rusland 2018.

  Medvedev en Poetin tijdens het WK voetbal in Rusland 2018.

  Dat Rusland 4 jaar lang niet mag deelnemen aan internationale sportevenementen komt hard aan in het land van de Russische roebels. "Al die beslissingen treffen opnieuw sporters die al gestraft zijn geweest", zegt Russisch premier Dmitri Medvedev.

  Het Wereldantidopingagentschap WADA besliste vandaag unaniem dat Rusland de volgende 4 jaar niet mag aantreden op internationale sportevenementen zoals de Olympische Spelen en het WK voetbal.

   

  Russisch premier Dmitri Medvedev betreurt die uitsluiting. "Al die beslissingen treffen opnieuw sporters die al gestraft geweest zijn", zegt de Russische premier. "Dat doet denken aan een anti-Russische hysterie die chronisch is geworden."

   

  De eerste minister hoopt dat de Russische sportieve instanties beroep zullen aantekenen tegen de beslissing van het WADA. "Ook al is het duidelijk dat er serieuze dopingproblemen zijn in onze sportwereld", geeft Medvedev toe.

  "Atleten wel onder Russische vlag laten deelnemen aan Spelen"

  Ondertussen reageerde de baas van het Russisch Olympisch Comité, Stanislav Pozdnjakov. "We zijn ontgoocheld over de beslissing. We zullen er alles doen om onze atleten onder de Russische vlag te laten deelnemen aan de Spelen in Tokio", belooft Pozdnjakov.