Vertonghen: "Fantastische goal van Son? Mijn assist was nog beter"

  Jan Vertonghen is altijd te vinden voor een grapje.

  Son verbaasde de voetbalfans afgelopen weekend met een heerlijke goal. Hij stak het hele veld over en duwde de 3-0 binnen voor Tottenham. Ook zijn ploegmaats staken hun bewondering niet onder stoelen of banken. Alleen Jan Vertonghen plaatste toch een kritische noot. "Fantastische goal? De assist was toch nog mooier", lachte hij op de clubwebsite. 

  "Son mag blij zijn dat ik hem die pass heb gegeven", doelde Vertonghen op zijn eigen balletje net voor de run van Son. "Hij deed het daarna ook wel goed." Ook Alderweireld deed zijn duit in het zakje. "Eerst en vooral, de assist van Jan was fantastisch. Maar de snelheid van Son is uniek en hij maakte de juiste keuzes." 

   

  Unieke assist? Of mag de goal toch volledig op het conto van Son geschreven worden? Oordeel vooral zelf.

  De "prachtige assist" van Jan Vertonghen

  De afwerking van Son