OH Leuven vraagt Pro League om VAR in te voeren in Proximus League

  De beslissingen van ref Vermeire waren ongelukkig.

  OH Leuven doet op zijn website een oproep om zo snel mogelijk de VAR in te schakelen in de Proximus League. "We zullen aan de Pro League vragen om het systeem dit seizoen nog te implementeren", klinkt het.

  OH Leuven verloor vrijdag met 3-2 bij Lommel en werd daarbij niet ontzien door scheidsrechter Vermeire. Die kende Lommel twee onterechte strafschoppen toe en trok bij een van die twee penalty's ook nog een rode kaart voor Tshimanga. Onze analist Karel Fraeye hield vanmorgen al een pleidooi voor de VAR in de Proxiums League.

   

  "De belangen van de clubs zijn groot, voor de ene is het doel promotie en de andere wil degradatie vermijden. In een competitie met acht clubs tellen alle details en moeten we ook alle beschikbare mogelijkheden inzetten om een zo correct mogelijk competitieverloop te garanderen", zegt CEO Peter Willems.

   

  "OH Leuven zal aan de Pro League vragen om het gebruik van de VAR in de Proximus League op de agenda te zetten. Hopelijk kan het systeem dit seizoen nog gebruikt worden."

   

  OHL heeft nog een boodschap. "We willen ons niet als een slechte verliezer gedragen en willen ook niet de scheidsrechters van de match tegen Lommel viseren. We willen wel het moment aangrijpen om de clubs uit de Proximus League als volwaardige professionele clubs te behandelen."