Doncic pakt op z'n 20e record van Jordan af, Davis excelleert

  Doncic was tegen Sacramento goed voor zijn 19e match naeen met minstens 20 punten, 5 assists en 5 rebounds.

  De NBA bood gisteravond weer het nodige spektakel, maar voor het meeste vuurwerk zorgden Luka Doncic, de jonge vedette van Dallas, en Anthony Davis, de secondant van LeBron James bij de Lakers. Doncic verbeterde het 20-5-5-record van Michael Jordan, Davis scoorde 50 punten.

  Luka  Doncic doet meer dan op zijn elan voort in zijn 2e NBA-seizoen. De beste rookie van vorig seizoen presteert op MVP-niveau. Zaterdagnacht tegen New Orleans evenaarde de Sloveen het record van Michael Jordan met een 18e match van minstens 20 punten, 5 rebounds en 5 assists. Afgelopen nacht tegen Sacramento ging hij voorbij "His Airness". 

   

  Doncic startte - zoals wel eerder al eens gebeurde - als een diesel, de inzet van de partij leek hem wat te verlammen. Na de rust was hij wel op niveau en stoomde hij naar 27 punten, 8 assists en 7 rebounds. Daarmee kon hij evenwel de thuisnederlaag niet vermijden (106-110). 

   

  Voor de rust klaagde Doncic wel al over de aanpak van de refs die geen fout floten - het leverde hem zelfs een technische fout op - en op het eind had hij ook een fout kunnen krijgen toen hij aanlegde voor de gelijkmaker, maar een tegenstander hem voldoende hinderde om te missen. Het was het eerste verlies in 6 matchen voor Dallas. De Mavs staan 3e in de Western Conference achter de 2 LA-teams.

   

  Doncic gaf nadien toe dat hij moet kalmeren tegenover de officials: "Maar ik ben gepassioneerd. Ik wil altijd winnen - vraag maar aan mijn familie - en soms verlies ik dan de controle. Ik weet dat ik verkeerd ben en dat ik eraan moet werken."

  Het record van Doncic:

  Na 39 punten nu 50 voor Davis

  Ook Anthony Davis blijft in goede doen bij de LA Lakers. Samen met LeBron James houdt Davis de Lakers op kop in de NBA met 21 overwinningen en 3 nederlagen. Na zijn 39 punten in Portland vrijdag deed de power forward nog beter tegen Minnesota: met 50 punten, 7 rebounds en 6 assists. Het was Davis' beste prestatie van het seizoen, de 4e keer in zijn carrière dat hij tot 50 of meer kwam.

   

  Overgekomen van New Orleans, waar hij vaak alleen moest presteren, kan hij in LA rekenen op een geweldige "playmaker" in de persoon van ene LeBron James, die hem ook die glansrol gunt. Met 32 punten en 13 assists zorgde James er evenwel voor dat ook zijn statistieken op peil blijven. De Wolves waren het slachtoffer met dienst: 142-125.

  LeBron James en Anthony Davis.

  De match van Davis... en James...: