Vidarsson: "Preud'homme is veel te ver gegaan, dit valt niet goed te praten"

  Vidarsson spaarde Preud'homme niet.

  Ook in Extra Time kwam er veel kritiek op Michel Preud'homme, omdat de Standard-coach de zware overtredingen van Mpoku en Carcela afgelopen weekend goedpraatte. "Een goede coach mag zijn spelers beschermen. Maar dit valt niet goed te praten", zegt Arnar Vidarsson.

  Vidarsson: "Preud'homme moet geen Calimero spelen"

  Tegen Moeskroen kregen Standard-spelers Mpoku en Carcela terecht elk een rode kaart. Mpoku plantte zijn studs op de kuit van Van Durmen, terwijl Carcela met een gestrekt been vol naar de enkel van Mohamed ging.

   

  Maar na de wedstrijd nam Preud'homme het op voor zijn uitgesloten spelers. "Ze waren gefrustreerd omdat ze zelf telkens neergehaald werden", zei de Standard-coach.

   

  Arnar Vidarsson haalde in Extra Time uit naar Preud'homme. "Hij gaat veel te ver. Vanmorgen heb ik de beelden opnieuw bekeken en heb ik alle fouten geteld die gemaakt waren op Standard-spelers. Dat waren er 12 in de eerste helft."

   

  "Dat Preud’homme zegt dat zijn spelers neergehaald worden en gefrustreerd geraken, is dus zever. Moeskroen speelde niet vuil, maar wel stevig. Dat Moeskroen niet wou voetballen, is geen waar."

   

  "Preud’homme moet hier geen calimero spelen. Een goede coach mag zijn spelers beschermen. Maar hier gaat hij gewoon te ver. Dit valt niet goed te praten."

  Joos: "Standard maakt ook professionele foutjes zoals Moeskroen"

  Filip Joos ging nog wat dieper in op de woorden van Preud'homme. "Boya (Moeskroen) verdiende wel een gele kaart. Maar Preud’homme zegt dat die fouten op zijn spelers enkel in België niet gefloten worden. Dat is natuurlijk niet waar. Messi is een hordeloper. En tussen Inter en Roma zag je niets anders dan zulke fouten."

   

  "Preud’homme zegt ook dat Standard altijd voetbalt en de andere ploegen niet. Maar er zijn ook matchen waarin Standard in de positie zit van Moeskroen, tegen Club bijvoorbeeld. En daarin maakte Standard ook zulke professionele foutjes zoals Moeskroen."

  Bekijk het gesprek over Preud'homme in Extra Time