UK Championship snooker gemist? Dit waren de opvallendste shots en pots

  Ronnie O'Sullivan ging er al vroeg uit, maar zorgde toch voor spektakel.

  Snookerliefhebbers zaten de voorbije dagen weer op het puntje van hun stoel voor de ontknoping van het UK Championship in York in Engeland. Voor hen die dat gemist hebben: dit waren de strafste shots en pots.

  Ding Junhui ging voor de derde keer in zijn carrière met de titel lopen. In de finale van het op het WK na belangrijkste rankingtoernooi was de 32-jarige Chinees met 10-6 te sterk voor de Schot Stephen Maguire. Is Ding dan zo goed? Ja, kijk maar. 

  Tijdens de finale bood Stephen Maguire wel wat weerwerk, maar hij had vooral ook geluk. Of hoe een zwak shot toch nog goed uitdraait:

  Ding heeft zijn finaleplaats niet gestolen, zo klopte hij in de 1/16e finale publiekslieveling Ronnie O'Sullivan. En ook al speelde die misschien niet zijn beste toernooi, O'Sullivan doet altijd bijzondere dingen. Zoals dit:

  En dit: 

  Maar tegen de klasse van Ding kon zelfs O'Sullivan niet op tijdens dit toernooi. Ding klopte de titelverdediger met 6-4.

  Hoe langer hoe meer levert China de betere snookerspelers. Op dit toernooi speelde de 19-jarige Yan Bingtao zich in de kijker. Hij ging er pas in de halve finales uit tegen Ding. Kijk maar naar dit precisieschot.

  Een pak preciezer dan dit: