Cassatie verwerpt beroep Benzema, weg open naar proces in sekstape-affaire

  Benzema (r) heeft altijd ontkend dat hij collega-international Valbuena (l) heeft afgeperst.

  Karim Benzema heeft zijn slag niet kunnen thuishalen bij het Hof van Cassatie. De aanvaller van Real Madrid vond het ongeoorloofd dat een agent undercover ging om het chantageschandaal rond Mathieu Valbuena bloot te leggen, maar de rechter volgde hem daar niet in.

  De affaire sleept al aan sinds 2015 en kostte Karim Benzema zijn carrière bij de Franse nationale ploeg. Tot een proces kwam het tot nu toe niet, maar na de uitspraak van het Hof van Cassatie zijn de laatste "vertragingstactieken" van het kamp-Benzema opgebruikt.

   

  Volgens Benzema ging de politie zijn boekje te buiten door een agent undercover te sturen, maar het Hof van Cassatie oordeelde dat die onderzoeksmethodes wel conform waren.

   

  De afpersingszaak van Mathieu Valbuena, tegenwoordig speler bij Olympiakos en toentertijd mede-international van Benzema, lijkt op deze manier een ontknoping te naderen. Valbuena moest aan een vriend van Benzema 150.000 euro betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar gemaakt zou worden. Benzema heeft zijn rol als tussenpersoon altijd ontkend, maar zal binnenkort dus wellicht samen met 5 andere personen voor de rechter moeten verschijnen.