Topsportcoördinator: "Als Milanov alles op orde krijgt, dicht ik hem weer medailles toe"

  Philip Milanov kreeg recent te horen dat hij zijn topsportcontract kwijt is. "Milanov is een supergroot talent. Ik ben er zeker van dat hij de Olympische Spelen in Tokio haalt", vertelt topsportcoördinator Rutger Smith tijdens de olympische stage aan Sporza.

  "Milanov hoort thuis op de Olympische Spelen"

  Het nieuws dat Philip Milanov niet langer een topsportcontract krijgt van Sport Vlaanderen viel als een bom in bij de discuswerper.

   

  Door die beslissing van Sport Vlaanderen verliest Milanov een maandinkomen van 1.400 euro. "Zo is het onmogelijk om me optimaal voor te bereiden op de Spelen van Tokio", reageerde Milanov.

   

  Topsportcoördinator Rutger Smith blijft wel geloven in de 28-jarige discuswerper. "Ik heb nog geworpen tegen Milanov op Europese kampioenschappen", zegt Smith, die voor Nederland 3 keer deelnam aan de Olympische Spelen.

   

  "Milanov is een supergroot talent. De laatste jaren is er op de grote toernooien niet altijd uitgekomen wat er misschien inzat. Dat is heel erg jammer."

   

  "Als Milanov alles weer op orde krijgt, dan dicht ik hem nog een aantal medailles toe. Ik ben er zeker van dat hij de Olympische Spelen in Tokio haalt. Daar hoort hij gewoon thuis."

  "Rusland moet worden geschorst"

  Een ander actueel thema is Rusland. Morgen neemt het WADA een beslissing, hoe denkt Smith erover? "Rusland moet worden geschorst", zegt de topsportcoördinator van Atletiek Vlaanderen.

   

  "Ik begrijp het WADA niet, vorig jaar hebben ze Rusland weer opgenomen terwijl er niet was voldaan aan de gestelde eisen. En Rusland voldoet nog altijd niet aan de eisen."

   

  "Regels zijn regels. Rusland hoort gewoon niet thuis op de Olympische Spelen. Er zijn weer dingen naar buiten gekomen, waardoor Rusland niet te vertrouwen is. En Russische atleten onder een neutrale vlag? Voor mij hoeft dat niet."