Ga naar de inhoud

Het zit in de familie: Nicht van Tom Goegebuer pakt brons op EK U15

 zo 8 december 2019 19:43

Annelien Vandenabeele heeft in haar categorie tot 55 kilogram een bronzen medaille veroverd in het stoten op het EK U15. In Israel werd ze aangemoedigd door haar nonkel en ex-gewichtheffer Tom Goegebuer. 

Nina Sterckx, een van de pupillen van Goegebuer pakte twee maanden geleden pas de Europese titel bij de junioren in de klasse tot 49 kilogram, maar haar opvolging lijkt nu al verzekerd. Want in de categorie tot 15 jaar heeft een andere Belgische nu ook eremetaal veroverd.

 

Annelien Vandenabeele is het nichtje van Goegebuer. Met 91 kilogram in het stoten pakte ze een bronzen medaille. Het was meteen een verbetering van het Belgisch record met 4 kilogram. In het samengestelde klassement viel ze maar net naast het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.