Vreven: "Lokeren speelde niet als degradatiekandidaat, maar als degradant"

  Vreven zet al 3 matchen de lijnen uit bij Lokeren.

  Stijn Vreven en Lokeren zitten nog wat dieper in de penarie na een 1-3-nederlaag tegen Roeselare. "Dit was meer dan pijnlijk", reageert de coach van Lokeren.

  Vreven: "Verdiend verloren tegen Roeselare"

  Met Stijn Vreven aan het roer telt Lokeren in 1B 1 op 9. Het sprokkelde een puntje tegen Beerschot en verloor daarna tegen OH Leuven en gisteren tegen Roeselare.

   

  Vreven en de spelers moesten het gisteren gaan uitleggen aan de fans. “Het lijkt me normaal dat de supporters emotioneel reageren na zo’n prestatie", zegt Vreven aan Proximus Sports. "Lokeren speelde niet als een degradatiekandidaat, maar als een degradant. Dat is meer dan pijnlijk."

   

  "De prestatie op zich? Voetbaltechnisch kon het nog. Maar we speelden niet met ons hart en dat is erg. We moeten eerlijk zijn: we hebben gisteren verdiend verloren tegen Roeselare."

   

  "Er zit te weinig intensiteit en passie in het team, de kopjes gaan heel snel omlaag als er iets negatiefs gebeurt. Maar het grootste probleem is dat we maar 45 minuten kunnen voetballen en dan is het op.”

   

  “In voetbal gaat het niet alleen over kwaliteit, maar ook over mentaliteit. Die 2 zaken moeten matchen. We kwamen op alle gebieden tekort vanavond. Dit is onverklaarbaar en onvergeeflijk."

  "Het mag hier nu niet gezellig zijn"

  Hoe zal Vreven het nu aanpakken? “Deze spelers moeten het gaan doen. We moeten sowieso harder werken, we kunnen op dit moment geen 90 minuten aan. Dat gebrek moet op korte termijn hersteld worden."

   

  "We moeten ook sterker worden als persoonlijkheid en als team. Alles is hier best oké en gezellig, maar hier mag het niet gezellig zijn op dit moment. We bevinden ons in een heel slechte situatie en dat moeten we omkeren met agressiviteit, passie en met het mes tussen de tanden. “


  "Transfers? Het moeten dan spelers zijn die dadelijk inzetbaar zijn en een meerwaarde hebben. Maar dat zijn taken voor het bestuur. Ik moet zorgen dat mijn ploeg mentaal, fysiek, conditioneel en tactisch beter wordt."

  Bekijk interviews met o.a. Davino Verhulst en Stijn Vreven