Simon Mignolet: "Applaus van beide supportersgroepen, dat gebeurt niet vaak"

  Simon Mignolet groet de supporters van Club en die van STVV.

  Na ruim 9 jaar heeft Simon Mignolet nog eens onder de lat gestaan in Sint-Truiden. "Ik ben van hier en dat zal altijd zo blijven", sprak de doelman van Club Brugge die zijn gouw verliet met een nipte overwinning (1-2).

  "Spelverloop was geen lachertje"

  In 2010 verliet Simon Mignolet Sint-Truiden voor een carrière in de Premier League. Gisteravond keerde hij terug bij de club waar het voor hem allemaal begon.

   

  "Nostalgisch ben ik niet, maar ik ben wel blij dat dit achter de rug is", zei Mignolet na de wedstrijd in de microfoon van Sporza. "In de aanloop naar deze wedstrijd en ook tijdens de wedstrijd gebeurden er heel wat dingen die normaal niet gebeuren. Het was dan
  ook zaak om geconcentreerd te blijven. Ik heb ervaring genoeg om daar mee om te
  gaan, maar tegelijkertijd raakt je dat toch wel."

   

  "Het spelverloop was voor mij ook geen lachertje. In de eerste helft raakte ik geen bal, maar was er op stilstaande fase wel een bal die binnen viel. Ik heb eigenlijk de hele wedstrijd niets moeten doen. Dat maakte het voor mij ook niet gemakkelijk. Gelukkig hebben de jongens die voor me stonden het goed opgelost."

   

  "Het was belangrijk dat we zeker geen punten lieten liggen op Stayen. Veel concurrenten hebben dat hier wel al gedaan. Ik hoop dat STVV er nog veel van hen kan afsnoepen", lachte Mignolet.

  "Ne bink", zo noemen ze Simon "Big Si" Mignolet in Sint-Truiden.

  "Moet iedereen bedanken hier voor de ontvangst"

  "Ik had natuurlijk wel verwacht dat het een moeilijke wedstrijd ging worden", gaat Simon Mignolet voort. "STVV kan altijd iets meer hier op Stayen tegen de topploegen."

   

  "Het zat hier dan ook stampvol, mede door mijn aanwezigheid, en dat zorgt er ook voor dat de supporters er achter gaan staan. Toen ik begon aan de opwarming waren er zowel Brugge-fans als STVV-supporters die me toejuichten en applaus gaven. Op het einde kreeg ik ook applaus van beide supportersgroepen, dat gebeurt niet vaak."

   

  "Tijdens de wedstrijd ben je gefocust maar af en toe hoorde ik wel iets vliegen. Ik kan daar wel mee lachen, het hoort er allemaal bij."

   

  "Ik moet STVV en de fans ook bedanken voor de ontvangst die ze mij hebben gegeven. Ik ben van hier en dat zal altijd zo blijven. Zelfs toen ik naar het einde toe wat tijd ging winnen, konden de STVV-fans er achteraf nog mee lachen. Dat is mooi om te zien."

  Zelfs toen ik naar het einde toe wat tijd ging winnen, konden de STVV-fans er achteraf nog mee lachen.

  Simon Mignolet

  VIDEO: Mignolet toegezongen tijdens interview

  VIDEO: Doelpunten STVV - Club Brugge 1-2