Van wielrenner tot bokser: Zico Waeytens kondigt 1e bokskamp aan

  Zico Waeytens reed op 13 oktober zijn laatste wielerwedstrijd.

  Oud-wielrenner Zico Waeytens zal op 25 april 2020 zijn debuut maken in de boksring. "Er zullen veel wielrenners uit de buurt komen kijken", zegt Waeytens aan Sporza.

  "Nog veel werk aan mijn techniek"

  Na 8 seizoenen als profrenner heeft Zico Waeytens zijn koersmateriaal definitief op zolder gestald

   

  Maar stil zat Waeytens niet. De 28-jarige West-Vlaming ging meteen aan de slag bij Boxing Team Houtland, waar hij training krijgt van Filiep Tampere, de coach van Delfine Persoon.

   

  Op 25 april bokst Waeytens zijn eerste kamp. "Ik kijk er enorm naar uit", zegt de ex-renner. "Conditioneel ben ik heel goed. Maar ik moet nog hard werken om de techniek onder de knie te krijgen."

   

  Waeytens werd wel warm onthaald in de bokswereld en krijgt van iedereen tips. "Ik kreeg de boksmicrobe te pakken door mijn vrienden Yves Ngabu, Oshin Derieuw en Hakim Ben Ali. Net als Delfine Persoon geven zij mij veel tips en tricks."

  Waeytens won in 2016 rit 4 van de Baloise Belgium Tour, zijn grootste triomf.

  "Lampaert en co stuurden me al berichtjes om weer te fietsen"

  Het wielrennen mist Waeytens niet. "Ik heb mijn fiets niet meer aangeraakt sinds ik gestopt ben. Jens Debusschere, Bert Van Lerberghe en Yves Lampaert stuurden me al berichtjes om een fietstochtje te maken met hen, maar ik heb telkens geweigerd."

   

  "Ik heb veel positieve reacties gekregen uit de wielerwereld. Velen vinden het geweldig dat ik die stap naar de bokswereld durfde te zetten."

   

  De 1e bokskamp van Waeytens vindt plaats in zijn "heimat" Ledegem. "Ik hoop dat er veel volk komt, dat kan ik wel gebruiken. Normaal zullen er veel wielrenners uit de buurt komen om me aan te vuren."

   

  De komende weken kijken Waeytens en coach Tampere in welke gewichtsklasse de ex-profrenner zal uitkomen. Daarna kunnen ze op zoek gaan naar een tegenstander.