VIDEO: Euforische Everton-coach knijpt ballenjongens bijna plat

  Duncan Ferguson leidde zijn eerste wedstrijd als interim-coach bij Everton.

  Everton heeft enkele dagen na het oplawaai in de derby tegen Liverpool zich goed herpakt tegen Chelsea. Interim-coach Duncan Ferguson leidde, daags na het ontslag van coach Marco Silva, de Toffies naar een 3-1 zege. De vreugde bij Ferguson was immens en ook de ballenjongens werden betrokken in de feestvreugde.

  De Portugees Marco Silva betaalde gisteren het gelag voor de mindere resultaten van Everton dit seizoen. De club uit Liverpool stond na 15 speeldagen op een bedroevende 18e plaats, met 14 punten. Op de koop toe kregen de Toffies eerder deze week ook nog een 5-2-pandoering van stadsgenoot Liverpool in de derby.

   

  Met de wedstrijd tegen Chelsea voor de deur, kwam Duncan Ferguson aan het roer als interim-coach. De Schot speelde zelf 11 jaar voor Everton en is een man van het huis. Toen Calvert-Lewin vijf minuten voor tijd voor de bevrijdende 3-1 zorgde kon de brave Ferguson met zijn vreugde dan ook geen blijf, wat resulteerde in een heerlijk tafereel met enkele ballenjongens.

  Een dolgelukkige Ferguson had zichzelf even niet meer onder controle: