Verlooy verslaat met Europa Amerika in Riders Masters Cup

  Verlooy (archief) bleef foutloos, maar was niet snel genoeg.

  Europa heeft de Verenigde Staten geklopt in de Riders Masters Cup jumping. Onze landgenoot Jos Verlooy had een plekje in de Europese selectie.

  De voorbije 4 edities trok de Europese jumpingploeg telkens aan het langste eind tegen de Verenigde Staten. In Parijs wilde Europa, met Jos Verlooy in de selectie, die trend voortzetten.

   

  Er waren 2 rondes waarin telkens punten in het mandje konden worden gelegd. In de 1e ronde verdiende de winnaar van een duel 10 punten, de verliezer kreeg er 5. In de 2e ronde lagen dubbele punten te rapen.

   

  Onze landgenoot Jos Verlooy kwam in de 1e ronde in actie. Hij bleef foutloos met Varoune, maar zijn Braziliaanse concurrent finishte zo'n 2 tiende seconde sneller. De Braziliaan kreeg 10 punten, Verlooy 5.

   

  Na ronde 1 leidde Amerika met 35-40. Maar in ronde 2 liepen de eerste 2 Amerikaanse combinaties een nul 0 op, omdat ze door 2 weigeringen uitgesloten werden. Europa haalde het uiteindelijk met 125-80 en wint zo voor de 5e keer op een rij de Riders Masters Cup.