Voorlopig 31 kandidaturen voor de nieuwe Wereldbeker veldrijden

  Er is veel interesse voor een plaats op de kalender van de nieuwe Wereldbeker cyclocross.

  Er is veel interesse voor een plaats op de kalender van de nieuwe Wereldbeker cyclocross.

  Er komt stilaan duidelijkheid over de kandidaat-organisatoren van de Wereldbeker veldrijden 2020-2021. De kandidaten hebben nog tot middernacht, om 18u hadden er zich al 31 gemeld bij Flanders Classics.

  De Wereldbeker veldrijden staat voor een grote hervorming. De kalender wordt volgend seizoen grondig uitgebreid en zal uit 14 tot 16 wedstrijden bestaan, in minstens 7 verschillende landen.

   

  De UCI kondigde de hervorming aan in het voorjaar van 2019 en startte daarbij een internationale tenderprocedure op. Die werd in de zomer gewonnen door Flanders Classics.

   

  Vannacht om 24u loopt de deadline af voor de kandidaat-organisatoren. Tot nu hebben zich bij Flanders Classics al 31 kandidaten gemeld.

   

  "De teller loopt tot middernacht, maar met deze 31 kandidaten voldoen we al ruimschoots aan de voorwaarden die de UCI ons oplegde over de internationale spreiding", zegt Tomas Van den Spiegel van Flanders Classics.

   

  "Er zit een aantal heel mooie en aantrekkelijke nieuwkomers uit het buitenland bij. We zijn blij met de interesse en de positieve benadering bij veel kandidaat-organisatoren."

   

  Zodra de kandidaten allemaal definitief bekend zijn, zullen Flanders Classics en de UCI de kandidaturen samen beoordelen en vervolgens de nieuwe kalender opstellen.

   

  De precieze locaties en de kalender worden bekendgemaakt tijdens het WK veldrijden begin februari in Dübendorf, Zwitserland.

  Gissen naar de namen van de kandidaten

  Welke kandidaat-organisatoren goed nieuws krijgen, komen we dus pas over een kleine 2 maanden te weten.

   

  Van Belgische kant hebben we voorlopig weet van 4 zekere kandidaten: Koksijde, Ruddervoorde, Wachtebeke en Overijse. Naar alle waarschijnlijkheid dingen ook Heusden-Zolder en Middelkerke mee naar een plaatsje op de kalender.

   

  Golazo heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat het niet meedingt naar een cross in de Wereldbeker. Golazo organiseert 17 veldritten.