Ga naar de inhoud

Operatie Play-off I: Anderlecht staat voor loodzwaar zesluik

 za 7 december 2019 08:38
De manschappen van Vincent Kompany staan voor een loodzwaar programma de komende weken.

Met hun 11e plaats in de competitie staat Anderlecht op 7 punten van een plek in Play-off I. "Het moet nu gaan gebeuren", klonk het maandag nog strijdvaardig bij Michael Verschueren in Extra Time. Maar het programma voor RSCA de komende weken oogt loodzwaar. Een overzicht.

Loodzwaar vijfluik in de JPL + klepper in de beker

Na het verlies in Oostende afgelopen weekend is Play-off I alweer wat verder weg voor RSC Anderlecht. De recordkampioen staat zo na 17 speeldagen op een 11e plaats, op 7 punten van nummer 6 Zulte Waregem. Zo dreigt Anderlecht dit jaar voor het eerst Play-off I te gaan missen.

 

De situatie voor paars-wit oogt al niet rooskleurig, maar ook het programma voor de komende weken is niet bepaald hoopgevend voor de ploeg van Frank Vercauteren. RSCA staat voor een loodzwaar vijfluik in de competitie, te beginnen dit weekend thuis tegen Charleroi.

 

De bekeroverwinning gisteren tegen Moeskroen was een opsteker voor Anderlecht, maar bij de loting nadien hadden ze het niet getroffen. Zo wacht er op 19/12 een confrontatie met Club Brugge in de kwartfinales van de beker. Het zware vijfluik in de competitie wordt dus nog wat aangedikt.

Michael Verschueren: "Wedstrijden tegen topploegen liggen ons beter"

Maandag was Anderlecht-manager Michael Verschueren te gast in Extra Time. Ook daar werd hij confronteerd met de loodzware kalender. "Het moet nu gaan gebeuren, dat weten we", reageerde hij.

 

"De kalender is moeilijk, maar als ik nu terugkijk denk ik dat we vooral tegen de op papier
kleinere ploegen moeilijke wedstrijden hebben gehad. Tegen de grotere ploegen was het spel wat meer open en dat ligt ons wel goed."

 

De manager klinkt alvast strijdvaardig. Al zal Anderlecht dit weekend meteen vol aan de bak moeten tegen Charleroi, wilt het zijn kansen op Play-off I nog gaaf houden.

Programma Anderlecht t.e.m. 19 januari
 08/12  JPL  Anderlecht - Charleroi
 15/12  JPL  Standard - Anderlecht
 19/12  Croky Cup  Anderlecht - Club Brugge
 22/12  JPL  Anderlecht - Racing Genk
 27/12  JPL  Antwerp - Anderlecht
 19/01  JPL  Anderlecht - Club Brugge