Ga naar de inhoud

Gezakt met Tubeke, maar Bracconi krijgt nieuwe 1B-kans bij Virton

Christian Bracconi krijgt een nieuwe kans in 1B bij Virton.

Excelsior Virton heeft Christian Bracconi aangesteld als opvolger van de opgestapte Dino Topmöller. De 59-jarige Fransman deed de voorbije seizoenen ervaring op bij Tubeke.

Dino Topmöller kende een uitstekend seizoensbegin bij Virton, dat tot het einde van de eerste periode meestreed voor een ticket voor de finale in 1B. Maar na een mindere start van de tweede periode en een geschil met een deel van de bestuurskamer, besloot de Duitser op te stappen. 

 

Virton heeft nu zijn lot in de handen van Christian Bracconi gelegd. De ex-voetballer van Bastia en Metz kent de Proximus League al van een passage bij Tubeke, waar hij in 2017 begon als assistent.

 

Na het ontslag van coach Sadio Demba nam hij over als T1, maar de degradatie kon hij niet meer vermijden. Door het intrekken van de licentie van Lierse zakte Tubeke uiteindelijk niet. Vorig seizoen kon Bracconi Tubeke opnieuw niet behoeden voor de degradatie en gingen beide partijen uit elkaar.

 

De 59-jarige Fransman leidt vandaag al de eerste training. Later op de dag wordt hij officieel voorgesteld als nieuwe hoofdcoach.