Penaltyheld Simon Mignolet: "Ik beschik over die ervaring"

  Club Brugge stoot door dankzij doelman Simon Mignolet.

  Neen, Club Brugge had zijn dagje niet in de beker, maar op Simon Mignolet kan je altijd rekenen. "Ik dook telkens naar de goede hoek", reageert de penaltyheld na de moeizame zege in Oostende.

  Mignolet: "Dook telkens naar de goede hoek"

  Na 120 minuten gaf het scorebord van KV Oostende 1-1 aan. Strafschoppen moesten over het ticket voor de kwartfinales beslissen en daarin ontpopte Simon Mignolet zich tot winnaar. De goalie van Club Brugge stopte 2 penalty's.

   

  "In tegenstelling tot mijn collega van Oostende, die een geweldige wedstrijd speelde, hoefde ik me na de eerste helft nauwelijks nog in te spannen", doet Mignolet het verhaal van zijn match, "maar ik beschik over ervaring genoeg om op het juiste moment alert te zijn en die ballen te pakken."

   

  "Ik dook telkens naar de goede hoek en dan maak je een goede kans om die bal uit je doel te houden."

   

  Ging het makkelijker dan in Engeland? "Neen, want op training pak ik er niet veel. Een pluim voor mijn ploegmaats dus. Zij zijn kalm gebleven en hebben hun penalty's prima getrapt."

   

  Club Brugge won de strafschoppenreeks met 4-2.

  VIDEO: Bekijk de strafschoppenreeks

  Clement: "Teleurstellende eerste helft"

  Club-coach Philippe Clement blikt niet meteen tevreden terug op de uitstap naar de zee. "Mijn spelers hebben zichzelf teleurgesteld", is hij streng. "Zeker op de manier waarop ze aan de wedstrijd begonnen zijn. Voor de pauze speelden we veruit onze zwakste helft van het seizoen."

   

  "Met de reactie in de tweede helft ben ik wel blij. Het duurde wel even voor we tegenscoorden. We hadden de wedstrijd sneller kunnen beslissen, maar in de strafschoppenreeks is iedereen koel gebleven, daar ben ik blij om."

   

  "We stoten door en daar draait het om in deze competitie. In mijn carrière heb ik al enkele bekers gewonnen en dan horen zulke wedstrijden erbij", besluit Clement met een positieve noot.

  Philippe Clement (m) moet zijn spelers op scherp zetten in Oostende.

  VIDEO: Ruim verslag KV Oostende - Club Brugge