Makelaars cashen dit jaar wereldwijd bijna 600 miljoen euro

  Mogi Bayat is en blijft een invloedrijke makelaar in ons land.

  Voetbalmakelaars hebben in 2019 in totaal 653,9 miljoen dollar of 588,9 miljoen euro verdiend. Dat brengt de Wereldvoetbalbond FIFA naar buiten. Ten opzichte van vorig jaar stijgen hun inkomsten met 19,3 procent. 

  Van de 17.000 afgesloten transfers dit kalenderjaar was er bij 3.557 transfers op z'n minst één makelaar betrokken. Meer dan 80 procent van de inkomsten voor makelaars komen uit de zes grootste competities in Europa: Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal. 

   

  Het vrouwenvoetbal is nog niet zo lucratief. In 242 transfers (op een totaal van 828 transfers) was het voorbije jaar een makelaar betrokken.

   

  De inkomsten van makelaars in het vrouwenvoetbal werden wel meer dan verdrievoudigd in vergelijking met vorig jaar. Concreet gaat het om 216.000 dollar of 194.540 euro.