"Gemiste" dunk van Harden krijgt staartje: Houston vecht nederlaag aan

do 5 december 2019 11:15
James Harden kreeg twee punten niet toegekend.

De Houston Rockets hebben bij de NBA protest aangetekend tegen hun nederlaag bij San Antonio voor een scheidsrechterlijke dwaling. Een dunk van James Harden werd afgekeurd, omdat de bal "niet volledig" door de ring was.

Met nog een kleine 8 minuten op de klok in het laatste quarter leken de Rockets op weg naar een overwinning tegen San Antonio. Bij 102-89 veroverde sterspeler James Harden. Hij dunkte, de bal ging in het net... en er dan weer "uit".  De scheidsrechters kenden de twee punten niet toe en uiteindelijk verloren de Rockets nog in de verlengingen met 135-133.

Scheidsrechter James Capers gaf na afloop zijn fout al toe. Daarom hebben de Houston Rockets nu protest aangetekend tegen hun nederlaag. Ze willen dat de NBA hen ofwel de zege toekent, ofwel de wedstrijd laat herspelen.

Toch is het lang niet zeker dat de NBA Houston zal volgen in haar eis. Een team in de NBA heeft dertig seconden om tijdens een wedstrijd een "challenge" aan te vragen en zo een actie te herbekijken. Houston-coach Mike D'Antoni deed dat, volgens Capers, niet. D'Antoni verklaarde na de wedstrijd het tegendeel.