Direct Energie laat de Giro links liggen: "Niet klaar om op alle fronten mee te spelen"

  Niki Terpstra trekt de trein van Total Direct Energie in de voorbije Ronde van Frankrijk.

  Total Direct Energie verschijnt in mei niet aan de start van de Ronde van Italië. Het beste procontinentale team van 2019 krijgt volgend seizoen automatisch een wildcard voor alle WorldTour-wedstrijden, maar neemt niet deel aan de Giro door een gebrek aan renners.

  "We hebben in 2020 slechts 24 renners in dienst en dat volstaat niet om aan alle grote wedstrijden deel te nemen", lezen we in een persbericht.

   

  "Na onderhoud met de sportieve leiding is besloten om de Giro links te laten liggen", bevestigt sterke man Jean-René Bernaudeau. "We waren blij de beste procontinentale ploeg van 2019 te zijn, maar het team voor volgend seizoen was op dat moment al rond. We zouden onszelf in gevaar brengen als we toch naar de Giro zouden gaan."

   

  "Dit team is niet klaar om op alle fronten mee te spelen", concludeert Bernaudeau. Total Direct Energie is het team van Niki Terpstra, volgend seizoen heeft het met Dries Van Gestel één Belg in dienst. Hij maakt de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise.