Berings: "Mijn carrière verdient mooie afsluiter met Spelen, EK en Memorial"

  Eline Berings werkt zich in het zweet in het krachthonk.

  Hordeloopster Eline Berings (33) stoomt zich op de BOIC-stage in het Turkse Belek klaar voor haar laatste zomer als profatlete. "Ik geloof er absoluut in dat ik mijn beste jaar nog kan lopen", zegt ze.

  Eline Berings neemt in 2020 afscheid van de atletiek. De Gentse hordeloopster hoopt volgend jaar nog een laatste keer te schitteren op het internationale toneel. De Olympische Spelen van Tokio vormen daarvoor een uitgelezen podium.  Samen met nog een zestigtal andere topsporters neemt Berings momenteel deel aan een stage van Team Belgium in het Turkse Belek.

   

  "Ik hoop mijn carrière in schoonheid af te sluiten", zegt Berings. "Ik geniet 100 procent van wat ik nu nog doe. Vorig seizoen kampte ik met enkele lichte blessures en was het frustrerend dat ik niet kon tonen wat ik in me had. Ik heb in mijn carrière altijd een goed jaar afgewisseld met een minder goed jaar. Hopelijk trek ik die lijn door en wordt 2020 fantastisch."

   

  Berings werkt in Belek verder aan haar voorbereiding op het komende indoorseizoen, maar het is nog niet zeker of ze aan de start staat op het WK in Nanjing half maart. "Ik wil wat competitieritme opdoen en punten verzamelen voor de nieuwe wereldranking. Maar ik doe enkel mee aan het WK als ik voel dat ik op het best mogelijke niveau zit."

  Eline Berings hoopt de olympische limiet te lopen in competitie.

  "Droom om voor de tweede keer de Spelen te halen"

  Berings hoopt in Tokio voor de tweede keer te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. In 2012 was ze erbij in Londen, maar voor Rio moest ze vier jaar later geblesseerd afhaken. . "Het is mijn droom om voor de tweede keer de Spelen te halen én er beter te doen dan in Londen", benadrukt ze.

   

  Met 12"72, haar persoonlijk record dat ze vorig seizoen liep, zou Berings rechtstreeks geplaatst zijn voor de Spelen. "Ik heb de limiettijd in de benen, dus dat blijft mijn eerste scenario. Dat is ook de reden waarom ik hier ben: ik geloof dat ik nog kan verbeteren. Ik geloof er absoluut in dat ik mijn beste jaar nog kan lopen."

   

  "Mijn doel is om na de Spelen nog het EK en de Memorial Van Damme te lopen. Dat is een stevig doel, maar mijn carrière verdient zo'n mooie afsluiter. Ik hoop op het ideale scenario."

  Teambuilding: racen met zeepkarren