3 redenen waarom wij nu al uitkijken naar het nieuwe Formule 1-seizoen

  Charles Leclerc en Sebastian Vettel

  Het WK Formule 1 2019 is nog maar enkele dagen afgelopen, maar wij kijken al uit naar het nieuwe seizoen en wel om deze drie redenen.

  1. Zullen de transfergeruchten het WK beïnvloeden?

  Volgend jaar gaan Lewis Hamilton, Max Verstappen en Sebastian Vettel hun laatste contractjaar in bij respectievelijk Mercedes, Red Bull en Ferrari. Omdat de F1-auto’s in 2021 er helemaal anders zullen uitzien, is het koffiedik kijken welke renstal de beste auto in 2021 zal hebben.

   

  De transfermolen zal dus op volle toeren draaien en begon eigenlijk al afgelopen weekend. Hamilton wou niet bevestigen of ontkennen dat hij al om de tafel zat met Ferrari-baas John Elkann. "Alles wat binnenskamers gebeurt, blijft binnenskamers, met wie je ook samen zit", reageerde Hamilton. Wij kijken nu al uit naar de speculaties de komende maanden.

  2. Welk spektakel serveren Leclerc en Vettel in 2020?

  Sebastian Vettel en Charles Leclerc rijden ook in 2020 samen voor Ferrari. Die tandem lijkt garant te staan voor spektakel en controverse. Van teamorders die niet opgevolgd worden (remember Italië en Rusland) tot een aanrijding met een dubbele opgave tot gevolg (Brazilië).

   

  De jonge Monegask was Vettel dit seizoen qua WK-punten, zeges, podiums, polepositions en kwalificatieresultaten de baas, maar Vettel is er niet de man naar om zich daar zomaar bij neer te leggen. Vuurwerk verzekerd, zou je denken. Aan teambaas Mattia Binotto om de ongeleide projectielen te behoeden voor letterlijke en figuurlijke botsingen.

  3. 22 GP's met "nieuwkomers" Zandvoort en Vietnam

  In 2019 stonden maar liefst 21 Grote Prijzen op de kalender, maar volgend jaar zullen de F1-motoren 22 keer brullen, een record. En er zijn 2 "nieuwe" circuits bij. In Zandvoort, in de Nederlandse duinen, vond al 34 keer een GP F1 plaats, maar de laatste dateert al van 1985.

   

  Met de verwachte Max-mania voor Max Verstappen en de typische lay-out van Zandvoort met de "kombochten" is dit een GP om naar uit te kijken. "Dit wordt het mooiste en meest uitdagende circuit van Europa", zegt voormalig F1-rijder Jan Lammers.

   

  Begin april landt het F1-circus voor de eerste keer in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Het unieke stratencircuit moet voor spektakel zorgen: een recht stuk van anderhalve kilometer en bochten die gebaseerd zijn op bochten van andere circuits: Suzuka, Monaco en Nürburgring.

  Racen in Zandvoort met de beroemde Tarzanbocht

  Zo ziet het nieuwe circuit in Hanoi eruit

  Formule 1-kalender 2020
  15/03 Australië (Melbourne)
  22/03 Bahrein (Sakhir)
  05/04 Vietnam (Hanoi)
  19/04 China (Shanghai)
  03/05 Nederland (Zandvoort)
  10/05 Spanje (Barcelona)
  24/05 Monaco (Monte Carlo)
  07/06 Azerbeidzjan (Bakoe)
  14/06 Canada (Montréal)
  28/06 Frankrijk (Le Castellet)
  05/07 Oostenrijk (Spielberg)
  19/07 Groot-Brittannië (Silverstone)
  02/08 Hongarije (Boedapest)
  30/08 België (Spa-Francorchamps)
  06/09 Italië (Monza)
  20/09 Singapore (Marina Bay)
  27/09 Rusland (Sotsji)
  11/10 Japan (Suzuka)
  25/10 Verenigde Staten (Austin)
  01/11 Mexico (Mexico City)
  15/11 Brazilië (Sao Paulo)
  29/11 Abu Dhabi (Yas Marina)