Stig Broeckx zet zich in voor Warmste Week: "Hier ben ik herboren"

  Stig Broeckx vuurt moedige fietsers aan.

  Uitgerekend in het revalidatiecentrum waar hij zelf zo vaak zijn limieten moet verleggen, vuurde Stig Broeckx deze week mensen aan voor het goede doel.  De Warmste Week komt dichterbij en dus zette Stig zijn schouders onder een actie van zijn revalidatiecentrum.

  Herinnert u zich nog het bezoek van Stig Broeckx aan Vive le Vélo afgelopen zomer? Zijn passage liet zo een indruk na op Karl Vannieuwkerke en zijn crew dat ze besloten om het centrum waar Stig revalideert, en ambassadeur van is, te steunen dit jaar in het kader van de Warmste Week. De opbrengst van alle verkochte "Vive le Vélo"-petjes en -sokken gaat naar het centrum.

   

  Maar Stig en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt zijn van het soort dat zelf ook graag de handen uit de mouwen steekt. Dus werd er een extra uitdaging in het leven geroepen om geld in te zamelen. Van maandag tot woensdag kon je op een hometrainer proberen de exacte afstand te evenaren die Stig Broeckx op 5 minuten tijd momenteel fietst. Wie exact even hard fietste, wint binnenkort een ontbijt met Stig.

   

  Stig kwam woensdag de laatste kandidaten aanvuren in het revalidatiecentrum en had alvast zelf een tip over de afstand die hij haalde. "Ik stond na mijn poging in het zweet", lachte hij.

  Ik zal zelf sowieso nog veel van het centrum gebruik blijven maken. Ik ben nog niet tevreden met de fase die ik bereikt heb. 

  Warm en moedig zijn woorden die passen bij Stig Broeckx, maar bij uitbreiding bij alle mensen die om een of andere reden moeten revalideren. Het belang van een revalidatiecentrum voor mensen die een ongeval hebben gehad, is enorm. "Als ik voor mezelf spreek, dan kan ik zeggen dat het revalidatiecentrum me alles gegeven heeft. Ik kon niets meer", vertelde Stig.


  "Eigenlijk ben ik hier een beetje opnieuw geboren. Ik heb hier opnieuw leren praten, leren stappen, alles. Dat geldt voor veel mensen hier. Hier kunnen ze weer een "normale" mens worden. Daarom wil ik dit project graag steunen."


  "Met mij gaat het ondertussen vrij goed, maar ik moet nog veel verbeteren. Beter praten, stappen, fietsen. Alles kan nog beter. Ik zal dus sowieso zelf ook nog veel van het centrum gebruik blijven maken. Ik ben nog niet tevreden met de fase die ik bereikt heb. Het zal nog even duren voor dat lukt."

  Bekijk het videoverslag van de actie van Stig