MPCC roept UCI op tot strenger antidopingbeleid: "Meer bloedtesten buiten competitie"

  Het MPCC wil meer bloedtesten buiten competitie.

  De MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport, heeft een open brief verstuurd naar de UCI met de oproep tot een strenger antidopingbeleid. In de brief wordt vooral gepleit voor meer bloedtesten, voornamelijk buiten competitie.

  De vraag van de MPCC voor een strenger antidopingbeleid komt naar aanleiding van een gesprek van Marc Madiot en Iwan Spekenbrink - de managers van respectievelijk Groupama-FDJ en Team Sunweb - met Georg Preidler. De Oostenrijkse renner reed bij beide ploegen en bekende zijn betrokkenheid bij Operatie Aderlass.

   

  Al die informatie werd doorgespeeld aan de MPCC, die nu dus een open brief verstuurde richting de UCI. 

   

  "De MPCC wil de UCI wijzen op de noodzaak om het aantal bloedtesten te verhogen, vooral buiten competitie", laat de MPCC weten in een persbericht. "Bovendien moet de manier waarop deze tests worden uitgevoerd worden opnieuw worden gedefinieerd volgens de MPCC. Er is een formeel verzoek ingediend om deze tests dichter bij de start en sneller na de finish uit te voeren."

   

  Daarnaast adviseerde de MPCC de UCI ook om nog meer waakzaam te zijn tijdens de vakantieperiodes of tijdens langere pauzes die renners halverwege het seizoen kunnen nemen.