Geen Egyptische gewichtheffers op Olympische Spelen in Tokio

    Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft woensdag de twee jaar schorsing voor de Egyptische federatie gewichtheffen bevestigd. Die beslissing zorgt ervoor dat de Egyptische gewichtheffers niet kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio 2020. Eerder misten ze al het wereldkampioenschap in het Thaise Pattaya.

    De Egyptische federatie werd in september geschorst na een reeks van zeven positieve dopingtesten bij jongeren in 2016. Elke federatie kan twee jaar geschorst worden na drie vergrijpen in de tijdspanne van een jaar.

     

    Op de Spelen in Rio 2016 waren de Egyptische gewichtheffers nog goed voor twee bronzen medailles, met dank aan ex-wereldkampioen Mohamed Ehab Mahmoud (-77 kg) bij de mannen en Sarah Ahmed bij de vrouwen (-69 kg).