Elise Mertens gaat voor een 3e titel in Hobart

  In 2017 won Mertens (archief) haar eerste WTA-titel in Hobart.

  Belgiës beste tennisster Elise Mertens zal in 2020 opnieuw deelnemen aan het WTA-toernooi van Hobart, van 13 tot 18 januari in Australië. Onze nummer 17 van de wereld won het toernooi in 2017 en 2018, in 2019 deed ze niet mee.

  De organisatie van het hardcourttoernooi maakte de komst van Mertens bekend. Hobart heeft een speciale plek in het hart van Mertens: in 2017 pakte ze er op haar 21e haar eerste WTA-titel. Ze legde toen de hele weg af van de kwalificaties tot de finale.

   

  In 2018 bevestigde ze én ze deed er nog een schep bovenop: met de Nederlandse Demi Schuurs won ze toen ook het dubbelspel in Hobart. Enkele weken later stootte ze door tot de halve finales van de Australian Open en leerde heel België haar kennen.

   

  Vorig jaar koos Mertens voor een alternatieve voorbereiding op Melbourne met het beter bezette toernooi in Sydney. Ze sneuvelde toen in de kwartfinale tegen Ashleigh Barty, de huidige nummer 1 van de wereld. De Amerikaanse Sofia Kenin won het toernooi.

   

  Mertens staat voorlopig op 16-0 in Hobart. Naast haar zullen ook Alison Van Uytvanck (WTA-47) en Kirsten Flipkens (WTA-70) de Belgische kleuren verdedigen in Hobart.