Leander Dendoncker: "Meer defensieve rol is niet altijd makkelijk"

  Leander Dendoncker speelt momenteel in de verdediging bij Wolverhampton.

  Bij Wolverhampton moet Leander Dendoncker zijn team al enkele weken depanneren als centrale verdediger. "Ik sta er altijd als de coach me nodig heeft", zegt de Rode Duivel.

  Door het uitvallen van Ryan Bennett is Leander Dendoncker een rijtje achteruit geschoven. Met de Belg centraal in de defensie verloor Wolverhampton geen enkele van zijn laatste 6 wedstrijden. Toch is het zoeken voor de voormalige Anderlecht-speler. "Ik zit nu in een meer defensieve rol en dat is niet altijd even makkelijk", vertelt hij.

   

  "Zo'n aanpassing heeft tijd nodig. Ik doe mijn best. Ik heb altijd alles gedaan voor het team en zal dat ook blijven doen. Ik sta er altijd als de coach me nodig heeft."

   

  Wolverhampton speelt ook Europees en dus hebben Dendoncker en co een erg druk programma.  "Ook dat is een uitdaging, want je hebt nooit veel tijd om te herstellen. In Braga (Europa League, red) hadden we echt een zware wedstrijd, op een slecht veld en enkele dagen later moet je alweer aan de bak."

   

  "Tegen Sheffield lieten we echter zien dat we fysiek sterk staan, zelfs in de laatste 30 minuten. Toen gingen we nog nadrukkelijk op zoek naar dat tweede doelpunt, dat waren we immers aan onze fans verplicht. Uiteindelijk was een gelijkspel wel billijk."

   

  In de Premier League staan de Wolves na 14 speeldagen op de 6e stek, maar het verschil met de 11e plaats bedraagt amper 2 punten. "Woensdag tegen West Ham moeten we dus proberen te winnen, ook al weten we dat het een zware wedstrijd zal worden. We hebben geen al te brede kern, dus is het zaak om iedereen fit te krijgen."