Anderlecht-supporters: "We willen typeploeg, geen experimenten meer"

  Ook na de wedstrijd tegen Oostende kwamen de fans tekst en uitleg geven.

  Een vijfkoppige delegatie van Anderlecht-supporters werd vandaag uitgenodigd voor een overlegmoment met onder meer Vincent Kompany en manager Michael Verschueren. "We willen geen experimenten meer zien. De sterkste ploeg moet aan de aftrap komen", klinkt het.

  Frank Eeckhout van het RSCA Fan Board mocht samen met vier andere supporters de training van Anderlecht bijwonen. Eerst kwamen assistent-coach Pär Zetterberg en sportief directeur Michael Verschueren luisteren naar de fans. Nadien volgden ook Vincent Kompany, coach Frank Vercauteren en spelers Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga.

   

  Het overlegmoment tussen supporters, bestuur en enkele spelers lag al een tijdje vast. Van een crisisoverleg was geen sprake. "We beseffen al een tijdje dat het moeilijk wordt om Play-off I te halen. Om de spelers en technische staf het belang van de bekermatch in Moeskroen te doen inzien, hadden we dit overlegmoment gevraagd. Dat we zondag verloren in Oostende is slechts toeval", licht Eeckhout toe.

   

  "We wilden de spelers, en dan vooral de jonge gasten, een hart onder de riem steken. De supporters staan volledig achter de spelersgroep. Wij hopen dat ze met onze steun kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben en waar RSC Anderlecht voor staat", aldus Eeckhout.

  Om de spelers en technische staf het belang van de bekermatch in Moeskroen te doen inzien, hadden we dit overlegmoment gevraagd.

  Frank Eeckhout, RSCA Fan Board

  "De boodschap is heel duidelijk aangekomen"

  Donderdag trekt Anderlecht naar Moeskroen voor de achtste finales van de Beker van België. "We zullen als een blok achter de ploeg staan. Maar we hebben ook herhaald dat er een typeploeg moet gevormd worden. Anderlecht moet stoppen met roteren en nieuwe formaties uitproberen. Laat dezelfde elf maar eens staan na een nederlaag."

   

  "De beker moet serieus genomen worden, want het is voor Anderlecht de enige manier om volgend seizoen in Europa te geraken. We willen dus geen experimenten meer zien. De sterkste ploeg moet aan de aftrap komen. Ik denk dat de boodschap voor donderdag heel duidelijk is aangekomen."