5e trainerswissel in 1B: Virton neemt afscheid van Toppmöller

  Dino Toppmöller besloot zelf op te stappen bij Virton.

  Dino Toppmöller is opgestapt bij 1B-club Virton. De hoofdcoach zou in de clinch hebben gelegen met een deel van de bestuurskamer. De 39-jarige Duitser was pas sinds deze zomer hoofdcoach van de promovendus.

  Virton begon onder leiding van Toppmöller uitstekend aan zijn seizoen. De Luxemburgers deden tot het einde van de eerste periode mee voor een ticket voor de finale, maar moesten uiteindelijk in een rechtstreeks duel met OHL de duimen leggen.

   

  Het begin van de tweede periode loopt een stuk minder voor Virton. In zijn eerste drie duels raapte het amper twee punten. Onvrede met een deel van de bestuurskamer zou de aanleiding zijn geweest voor het afscheid van Toppmöller.

   

  Het is al de vijfde trainerswissel in 1B, dat slechts uit 8 ploegen bestaat. Eerder moesten ook Stijn Vreven (bij Beerschot), Stefan Gislason (bij Lommel), Glen De Boeck (bij Lokeren) en Arnar Gretarsson (bij Roeselare) al opstappen.