Golfer Thomas Detry: "In 2020 eindelijk trofee in de lucht steken"

  Thomas Detry in Zuid-Afrika.

  Thomas Detry zag dit seizoen zijn vrienden en collega's Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts winnen op de European Tour. Na een regelmatig seizoen hoopt Detry zelf op die overwinning in 2020.

  Iets meer dan een week geleden eindigde het golfseizoen op de European Tour met de seizoensfinale in Dubai. Deze week komen de Belgische golfers Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry al in actie in het nieuwe seizoen, op het toernooi in Mauritius.

   

  "Mauritius is een goeie kans om wat vroege punten te behalen", zegt Detry. "Ik was een beetje ontgoocheld dat ik geen betere slotdag had in Dubai, maar over het algemeen ben ik tevreden dat ik het seizoen met enkele goeie prestaties de afgelopen weken tot een goed einde heb gebracht."

   

  "Er waren enkele prachtige momenten, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat ik op sommige momenten mijn beste niveau heb gehaald. Ik kijk dus uit naar wat volgend jaar brengt."

  "Die zondag in Zuid-Afrika zal me altijd bijblijven"

  Detry kende een heel regelmatig seizoen met amper 3 gemiste cuts, maar weinig uitschieters. "Het was een seizoen met ups en downs. Mijn hoogtepunt was de slotdag in Zuid-Afrika." Na een slecht begin van de slotronde knokte Detry toch nog terug om 3e te eindigen.

   

  "Ik geef toe dat ik het vaak moeilijk heb om geduldig te blijven wanneer ik fouten maak op de baan. Daarom zal die zondag in Zuid-Afrika me voor altijd bijblijven. Onder hoge druk heb ik me niet laten afleiden door mijn fouten. Ik behield het vertrouwen in mezelf en die vooruitgang moet me vertrouwen geven."

   

  "Ik wil graag Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts nog een keer feliciteren met hun overwinningen in Praag en Frankrijk. Ze zijn goeie vrienden van mij en mijn voorbeelden. 2020 komt er nu snel aan en ik denk dat het eindelijk het jaar kan zijn dat ik zelf een trofee in de lucht kan steken."

  De laatste hole van Detry in Zuid-Afrika