Geen Poggio in Milaan-Sanremo? 10 miljoen euro nodig na aardverschuivingen

  Nibali ontbond in 2018 zijn duivels op de Poggio.

  De kans bestaat dat de finale van Milaan-Sanremo hertekend zal moeten worden. Door aardverschuivingen is de Poggio al een tijdje afgesloten. Om de klim fietsklaar te maken tegen de Primavera is er 10 miljoen euro nodig.

  Wie Poggio zegt, begint al te dagdromen over Milaan-Sanremo. De mythische helling is de grote scherprechter in het Italiaanse monument, op de Poggio mag je altijd vuurwerk verwachten.

   

  Vincenzo Nibali was in 2018 de laatste die de Poggio gebruikte als springplank naar de zege in Milaan-Sanremo. Maar er is een kans dat de renners de klim volgend jaar links moeten laten liggen.

   

  Door aardverschuivingen in de regio is de straat al enkele maanden gedeeltelijk afgesloten. Om de Poggio op een veilige manier op en af te kunnen fietsen in de volgende Milaan-Sanremo, is volgens de Italiaanse site Riviera24 tien miljoen euro nodig.

   

  Milaan-Sanremo vindt volgend jaar plaats op 21 maart. De Primavera zoekt dan naar een opvolger voor Julian Alaphilippe, die dit jaar Oliver Naesen voorbleef in de sprint van een elitegroepje.