Verschueren: "Vanaf nu wordt het een zero-errorbeleid bij Anderlecht"

  Michael Verschueren kwam uitleg geven in Extra Time.

  Michael Verschueren was vanavond te gast in Extra Time. De sportief manager van Anderlecht beseft dat de kentering snel moet komen. "Het vertrouwen moet terugkeren in de ploeg, maar dat moet wel snel gebeuren", zegt Verschueren.

  Verschueren: "Bepaalde spelers onder niveau"

  Tegen KV Oostende leed Anderlecht voor de 12e keer in 17 matchen puntenverlies. "Ik vond dat we tegen Oostende heel traag begonnen waren aan de wedstrijd, vooral in de opbouw", vertelt Michael Verschueren in Extra Time.

   

  "Ik heb vorige week nochtans de trainingen gevolgd en de spelersgroep gezien de avond voor de wedstrijd en de dag zelf. De wil en de zin om het te doen zijn er wel."

   

  "Het moet nu een zero-errorbeleid worden. Er is nog altijd een groot verschil bij ons tussen wat we op training tonen en wat we tijdens een match tonen. En dat heeft te maken met het vertrouwen in de ploeg dat moet terugkeren. Op een bepaald moment zal dat vertrouwen terug zijn, maar dat moment moet nu wel komen."

   

  "We zien heel duidelijk dat bepaalde spelers onder hun niveau spelen door de slechte resultaten en de situatie. Er zijn enkele spelers die niet brengen wat ze vorig seizoen brachten of minder doeltreffend zijn dan in het begin van dit seizoen. Dat moet veranderen."

  "Versterking binnenhalen in wintermercato"

  Verschueren legt wel de nadruk op de jeugdigheid van de spelersgroep. "Je mag niet vergeten dat de spelers onder een enorme druk staan. In de media is er al een tijdje heel veel kritiek op het project en op Vincent (Kompany)", zegt Verschueren.

   

  "De fans beginnen zich ook te uiten omdat de kwaliteit van het voetbal van de laatste weken niet goed is. Het is moeilijk voor die jonge ploeg om daar mee om te gaan. We stellen die jonge spelers op, omdat we niet anders kunnen."

   

  Anderlecht heeft een grote ziekenboeg. "Ik ben ontgoocheld in een aantal spelers die niet spelen omdat ze geblesseerd zijn. Het zit ons niet mee, ook niet tijdens bepaalde momenten in de wedstrijden. Maar heel de club rekent nog op Play-off I."

   

  Heeft Verschueren al wintertransfers op het oog? "De bedoeling is om versterking binnen te halen in de wintermercato. Maar ik laat nog niet in mijn kaarten kijken. Er zijn ook gesprekken bezig met spelers die zullen vertrekken. Ik zal mijn huiswerk de komende 2 maanden maken."