Zijn dit de architecten van het succes van Mathieu? Maak kennis met de broers Roodhooft

  Christoph Roodhooft is als ex-coureur de man van het veld: "Hij moet zorgen dat de fiets van Mathieu in orde is."

  Het gaat wielerploeg Corendon-Circus voor de wind. Met wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Sanne Cant binnen de gelederen strijdt de Belgische continentale ploeg elke week voor de zege. Maar kent u ook de architecten van het team? Sportweekend bracht hen een bezoekje in hun thuisbasis in Morkhoven.

  Corendon-Circus, dat zijn Philip en Christoph Roodhooft. De broers laten Mathieu van der Poel schitteren in alle wielerdisciplines, loodsten Sanne Cant 3 keer op een rij naar de wereldtitel en zagen Tim Merlier in hun schoot Belgisch kampioen op de weg worden. 

   

  Christoph is ex-renner, staat met beide voeten in het veld en staat logischerwijze het dichtst bij de renners en de koers zelf: "Ik kan een renner aandragen puur op buikgevoel, terwijl mijn broer veeleer naar de uitslagen zal kijken aan zijn computer."

   

  Philip denkt vooral op lange termijn, onderhandelt over de sponsorcontracten en laat zich minder in met de dagelijkse beslommeringen: "Christoph is bezig met de fiets waarmee Mathieu op een wedstrijddag rijdt. Die moet in orde zijn. De focus ligt volledig op de koers. Ik betrap me er tijdens een cross op dat ik nadenk over iets wat 2 jaar later moet komen."

  Ik kan een renner aandragen puur op buikgevoel, terwijl mijn broer eerder naar de uitslagen zal kijken aan zijn computer

  Christoph Roodhooft

  Sanne Cant: "Christoph heeft een groot aandeel in mijn titel"

  Tijdens de draaidag op het hoofdkantoor in Morkhoven staat er een training met Sanne Cant op het programma. De wereldkampioene stapte 11 jaar geleden al in het verhaal. Het team was op dat moment beter bekend als BKCP, met Sanne als eerste vrouwelijke prof van de ploeg.

   

  "Christoph heeft me gebracht waar ik nu sta", zegt ze. "Hij is me beginnen te trainen en heeft me technisch heel veel bijgebracht. Hij heeft een groot aandeel in de titels. Als je ziet hoe het begonnen is - alles was ondergebracht in 1 huis - en wat er nu allemaal is. Het is ongelooflijk snel gegaan."

   

  "Philiph zorgt meer voor sponsors. Dat is ook keihard nodig."

  "Uniek stuk Van der Poel zit toevallig bij ons"

  Intussen hebben de broers 4 verschillende ploegen onder hun naam: Creafin-Fristads, Team 777, Iko-Crelan en speerpunt Corendon-Circus met Mathieu van der Poel.

   

  Christoph: "Hij verraste niet alleen ons, maar de hele wielerwereld en zelfs de hele sportwereld.  Ons aandeel daarin? Ik denk dat wij als broers goed geanticipeerd hebben. We zijn de markt een stapje voorgebleven en hebben Mathieu het gevoel gegeven dat hij door bij ons te blijven de beste keuze maakt."

   

  "Niet alles staat of valt met hem. Maar als je een uniek stuk in huis kan halen, een stuk zoals ze dat verkopen bij veilinghuis Sotheby's... En toevallig zit er zo'n uniek stuk bij ons."

   

  Philip: "Wat onze verdere ambitie is? Een WorldTour-ploeg hebben als allerhoogste? Neen. Relevant zijn? Ja. En ik denk dat we daar volop mee bezig zijn."

  De reportage in Sportweekend:

  Het podium gisteren in Mol: helemaal Corendon-Circus